Хасково

Мъртви гълъби в реката, изследват ги за Нюкясълска болест

ГълабитеНад 20 видимо болни и мъртви гълъба в коритото на река Хасковска при зеленчуковия пазара намериха днес експерти от РИОСВ.

От областна дирекция по безопасност на храните е взета мъртва птица, която ще бъде изпратена за анализ и изследване в Централна референтна лаборатория по авиан инфлуенца (птичи грип)- София. Целта е да се установят причините за смъртта на пернатите, съобщиха от РИОСВ.

Община Хасково ще предприеме необходимите мерки теренът да бъде почистен. Състоянието на водата на река Хасковска е видимо нормално, а в проверявания участък са забелязани живи жаби.

Миналата година по същото време бе констатирано измиране на подобно количество гълъби. След извършен анализ, бе установено че причина за смъртта им е Нюкясълска болест по-известна като псевдочума по птиците, като ситуацията бе своевременно овладяна.

Няма данни за умишленото причиняване на смъртта на птиците. Въпреки това, екоекспертите напомнят, че умишленото причиняване на смърт на животни в това число на незащитени видове е наказуемо по силата на Закона за защита на животните.

Гълабите Гълабите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ппр
ппр
10.09.2013 18:44 18:44

не само там има и по улица кресна

тттт
тттт
10.09.2013 18:52 18:52

в крайна сметка гълъбите болни ли са или са мъртви. мислете малко

Back to top button