Регион

600 кг грозде от декар чакат в Каснаково

Гроздобер600 кг грозде от декар се очаква да е тазгодишният добив от лозовия масив край димитровградското село Каснаково.

Той е с площ около 270 декара и е собственост на Тони Тонев и главният изпълнителен директор на „Неохим“ Димитър Димитров.

Тонев заяви, че годината е сравнително добра за лозарите, а изкупната цена ще е около 500 лв. за тон. Сортовете грозде в масива са мерло, сера, пети вердо, шардоне.

На днешния Кръстовден бе дадено началото на гроздобера. В ритуала се включиха самодейците от читалищата „Нов път 2011“ – с. Добрич и „Искра“ – с. Каснаково. Млади момичета пък показаха как се мачка вече набраното за вино грозде.

Преди началото на гроздобера бе отслужен водосвет. Събитието уважи и председателят на димитровградския общински съвет Стефан Димитров.

Група от 12 мъже и жени от село Големанци се включиха в прибирането на гроздовата реколта. Те споделиха, че надникът им е 20 лв. и са се хванали на работа тук, защото по техния край нямало много лози.

Гроздобер  Гроздобер 
 Гроздобер  Гроздобер
 Гроздобер  Гроздобер
 Гроздобер  Гроздобер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button