Хасково

Сергия с учебници втора ръка цъфна пред „Васил Левски“

УчебнициИмпровизирана сергия с учебници втора ръка се появи днес на входа на хасковското СОУ „Васил Левски“.

Тя бе подредена от 74-годишната Стефка Петрова, която сподели, че това са старите учебници на внуците й, от които иска да се освободи.

Петрова има стари, но запазени екземпляри от 5 до 12 клас, включително помагала, сборници, ръководства за матури и кандидат-студентски изпити. Пенсионерката ги продава на цени от 2 до 4 лв.

По образование Петрова е агроном и икономист, има 33 г. стаж в хасковското статистическо бюро. Внукът й Добри е студент по право в Благоевград, а внучката й Стефка вече е дипломиран журналист от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Сега Стефи кара магистратура и аз я издържам, а парите за Добри са от майка му и баща му“, сподели търговката на учебници. Жената каза, че друга година е предлагала учебници пред ГПЧЕ „Асен Златаров“, но сега се отказала, защото й идвало далеч.

За сега учениците от „Весил Левски“ само разглеждаха учебниците без да си купуват, защото преподавателите още не са им казали по кои ще учат. Повечето от децата разчитат на учебници втора ръка и си ги купуват основно от по-големи ученици.

Учебници  Учебници 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.09.2013 14:13 14:13

„Сергия с учебници втора ръка цъфна“ цъфна не е най-подходящата дума

Back to top button