Хасково

Ученик подаде сигнал за бомба в „Пенчо Славейков“

Полиция, архивДетски глас е подал снощи в 19:45 часа сигнал за бомба в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“.

Оперативна група от полицията веднага отцепила района на училището и извършила оглед, съобщи директорът на школо Снежана Ангелова.

„Полицаите първо претърсиха двора на училището, където можеше да е поставено самоделното взривно устройство. Започнахме отвън навътре, защото в сградата има СОТ, който не беше задействан и там бе по-малко вероятно да е поставен взрив. Въпреки всичко оперативната група направи оглед и в училището. За щастие не бе намерена бомба“, разказа Ангелова. Тя заяви, че днес учебните занятия текат нормално.

Haskovo.info припомня, че фалшив сигнал за бомба в „Пенчо Славейков“ бе подаден отново през март тази година. Тогава извършител бе вече изключеният от школото второкласник Петко Бакърджиев. През март обаче бомбената заплаха бе през деня, кето наложи евакуацията на цялото училище.

Сега Ангелова каза, че Петко отново е записан в трети клас в „Пенчо Славейков“. По думите на директора детето е хиперактивно и агресивно. Тя обаче все още не знаеше дали Петко пак е заплашил училището. От полицията пък съобщиха, че номерът на мобилния телефон, от който е подаден сигнала е записан и днес предстои детето да бъде установено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button