Регион

Връчват на Георги Константинов наградата „Изворът на Белоногата“

Георги КонстантиновПоетът Георги Константинов е новият носител на литературната награда „Изворът на Белоногата“, съобщиха от пресслужбата на община Харманли. 

Отличието се присъжда за 18-и път по решение на жури от Съюза на българските писатели (СБП) за цялостно литературно творчество и принос в развитието на българската литература. Наградата от общината е статуетка и 1000 лв. Харманли е домакин на едноименния празник, централното събитие в който е връчването на наградата. Статуетката на лауреата ще връчи кметът Михаил Лисков на церемония в Културния център в града на 27 септември от 18 ч.

НаградатаПрограмата по награждаването предвижда още литературно четене, посветено на 100-та годишнина от основаването на СБП, авторски рецитал на Георги Константинов и концерт на Милица Божинова и Асен Масларски с песни по текстове на известни български автори и на лауреата.

През годините носители на престижната награда са ставали едни от най-известните български поети и поетеси като Дамян Дамянов, Янко Димов, Ивайло Балабанов, Петър Анастасов, Гриша Трифонов, Надя Кехлибарева, Лияна Даскалова, Рада Александрова, Калина Ковачева, Елка Няголова.

18-ят носител на наградата, поетът Георги Константинов е автор на над 30 книги с поезия. Стиховете му са включвани в антологии на английски, японски, хинди, руски, немски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button