Хасково

Превозвачи губят по 6 бона месечно от нелегалните таксита

Таксита, архивОколо 6 000 лв. е месечната загуба на автобусни превозвачи по линията Хасково-Димитровград заради нелегалните таксита. Това изчисли собственикът на фирма „Чавдаров“ Деан Георгиев.

„Десетина са нелегалните таксита, които ежедневно ни крадат пътниците от автобусните спирки. Всяко едно от тях прави по 5-6 до 10 курса дневно“, разказа Георгиев. Той заяви, че е сигнализирал многократно полицията и ДАА за проблема.

„Наскоро полицията направи акция, спря от движение едно нелегално такси и му състави акт от 1500 лв. Само след два дни същият си купи друга кола и продължи с незаконната си дейност“, жалва се превозвачът.

Според Георгиев за да има ефект от акциите срещу нелегалните таксита те трябва да са съвместни – с полиция, данъчни и ДАА.

„Има и много редовни таксита, които качват пътници на цената на билета между Хасково и Димитровград като карат с изключен апарат. Същото е положението и с градските ни линии, където пак има много нелегални таксита“, посочи шефът на „Чавдаров“.

Въпреки затрудненията, Деан Георгиев заяви, че билетчето от 2 лв. няма да скача и цената му е фиксирана с тази на дизела.
Haskovo.info припомня, че автобусните превозвачи готвят протест срещу нелегалните превози на далечни разстояния в и извън страната, които извършват и микробусите. Сметките на националния съюз на превозвачите показват, че държавата губи годишно по 10 милиона лева от неплатени данъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hgggh
Hgggh
21.09.2013 0:18 0:18

Tova e balgaria

АВ
АВ
21.09.2013 12:59 12:59

Това е пазарната икономика, търсенето определя предлагането. Превозвачите (ами те и такситата са такива) вместо да реват и да гледат печалбата, да помислят как да накарат пътниците да се качат при тях а не в гадното такси.

станчо стонков
станчо стонков
21.09.2013 14:53 14:53

не да се вайкат собствениците на автолиниите,ами да се вземат в ръце-да си следят разписанието,да си променят маршрута в д-град и х-во ,да си климатизират автобусите ,да намаят билетчето,пък тогава да видим

Back to top button