Регион

ВМРО блокира пътя към Турция, искат затваряне на границата заради бежанците

ПротестътАктивисти на ВМРО затвориха за повече от половин час шосето към граничен пункт Капитан Андреево в знак на протест срещу пристигането на бежанци в България. От партията настояват България да затвори границата си с Турция.

Малко след 1 часа на обяд близо 100 активисти на ВМРО пристигнаха на десетина километра от Капитан Андреево и блокираха движението по международния път.

Причината за протеста от ВМРО обясниха с непрекъснато пристигащите в България нелегални имигранти, които заплашвали националната ни сигурност, тъй като сред тях имало и такива, които се представят за бежанци, а в действителност можело да се окажат терористи.

ПротестътГраницата ни с Турция се охранява от 45 полицаи на смяна, а Гърция има по 1 800 полицаи на своята граница, даде пример заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и заяви, че Турция умишлено насочвала бежанците към България.

ВМРО настоява за незабавно затваряне на държавната ни граница с Турция и възстановяване на охранителните и отбранителните съоръжения.

Заради затварянето на пътя се образуваха опашки от автомобили, а някои потърсиха алтернативни маршрути през трасето на строящата се магистрала Марица.

Видео Вижте видео репортаж

Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button