Регион

Младежи нищиха правата и отговорностите на европейците

ОбучениетоМладежи от Хасково, Минерални бани и Стамболово участваха в обучение на тема „Права и отговорности на гражданите на Европа”. На форума, който включваше запознаване с европейските институции и техните функции, особено внимание бе обърнато на европейското гражданство и възможностите, които то дава на младите хора.

Основаната цел на обучението бе да популяризира европейските граждански права, в контекста на все по- зачестилите пътувания в европейските страни. Чувства ли се българинът  Европеец и знае ли правата си на Европеец? Къде може да намери информация свързана с пребиваването му в друга европейска страна, знаели към кого да се обърне при нужда. Тези и други въпроси бяха разисквани от младежите  по време на престоя им  в Минерални бани.

Изнесено обучение се провежда по методите на неформалното образование, включващо ролеви игри, решаване на казуси, работа в малки групи. По този начин се цели у младежите да се  развият умения за самокритичност, толерантност и работа в екип. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button