Хасково

Безплатно мерят въглеродния оксид в издишания въздух на пушачи и непушачи

ПушачиБезплатно измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи организира РЗИ – Хасково.

Проявата е част от европейската кампания „Екс пушачите са неудържими“ и е по повод Диня на екс пушача – 26 септември.

Безплатните измервания ще се правят четвъртък в кафе – клуб „Егоист“ от 10:00 часа, съобщават от Реионалната здравна инспекция.

Всички пушачи, които се включат в инициативата ще имат възможност да попълнят и специалния онлайн инструмент за отказване на цигарите iCoach. iCoach е безплатна дигитална платформа за подобряване на здравословното състояние чрез съвети, достъпна на всички официални езици в ЕС. За разлика от други подобни средства, iCoach се фокусира и върху хората, които не желаят да спрат да пушат, както и върху онези, за които има голяма вероятност да започнат да пушат отново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
razumen nepusha4!!!!!
razumen nepusha4!!!!!
24.09.2013 12:25 12:25

koito e lud i nenormalen ,neka da prodalgava da se trovi v gorata,no da ne trovi drugite hora naokolo?!!!!!dobre,4e zabraniha tija laina na zakrito i trjabva vsi4ki da sa sigurni,4e tova shte si ostane taka,zashtoto po posledna informacija sa ni zaplashili ot bruksel-evropeiskijat sauz da ne otmenjame zabranata,4e togava shte ni se pishe mnogo lo6o?!!!!!vse pak nie sme ve4e v evrosauza i trjabva da se saobrazjavame s tova?!!!!!kak sa ostanalite dargavi koito sa v sauza,te da ne bi da ne sa kato nas i to mnogo prerdi nas??!!!!!samo,4e horata tam imat sivo veshtestvo v glavite si za razlika ot nas??!!!!

Back to top button