Хасково

Петима младежи започват работа в НАП-Хасково

НАППетима младежи на възраст до 29 г. ще започнат съвсем скоро работа в офиса на НАП в Хасково, съобщиха от приходната агенция.

Те са одобрени по националната програма „Старт в кариерата“ на Министерството на труда и социалната политика. Тя е насочена към млади хора, завършили висше образование, но без стаж по специалността и регистрирани в Бюрата по труда. Приоритет на програмата е да даде възможност на дипломирани млади кадри, които са усвоили най-новото в областта на изучаваната от тях професия, да се реализират на трудовия пазар.

Петимата, одобрени да работят в НАП в Хасково, няма да бъдат със статут на стажанти, а назначени по Кодекса на труда за срок от 9 месеца. През това време те ще получават възнаграждения от Агенцията по заетостта.

Младежите ще работят на ниски експертни длъжност в два различни функционални отдела, свързани с прякото обслужване на клиенти и със събирането на данъци и осигуровки. След края на програмата, при възможност на работодателя, на най-добрите ще им бъде предложено да кандидатстват за постоянна работа.

Досега осем младежи от Хасково са започвали трудовия си стаж от НАП по линия на тази национална програма. Двама от тях все още са на работа в офиса вече с безсрочни договори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button