Регион

Димитровградски алпинист чупи крак и бедства в Албания

Стената, архивДимитровградският алпинист Митко Попов най-вероятно е със счупен крак при изкачването на 900-метрова стена на връх Мая Бриасет (2567 м) в Албания.

Инцидентът станал в понеделник вечер, а в катеренето са участвали още трима колеги на Попов, който е председател на клуба по алпинизъм „Хеброс 99“. Това разказа хасковският алпинист Илия Илиев.

Вчера сутринта за Албания са заминали трима алпинисти от Хасково и един от Кърджали, които да помогнат при свалянето на Попов от опасната стена. „Митко е старо куче и знае как да оцелява в такива ситуации. А и не е сам“, сподели Илиев. Той обаче все още няма връзка с колегите си в Албания, където нямало обхват на мобилните телефони.

Илиев допълни, че въпросната стена е една от малкото в Европа, която до сега не е била покорявана от алпинисти. Това бил трети опит на димитровградчани да я качат.

Планината „Проклетия“ се намира в северозападния ъгъл на малката държава – на границите с Черна гора и Косово. Една от уникално красивите части е долината Валбона, а мащабът на стената е невероятен, казват алпинисти.

При последния неуспешен опит да покорят стената на димитровградчани им свършили хранителните запаси, спускането от средата на скалата им отнело 10 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button