Регион

Почват спортна зала за 5.6 млн. лв. в Свиленград

Първа копкаПърва копка на многофункционална спортна зала и две площадки в Свиленград за 5 651 344 лв. бе направена днес.

За първи път в историята на града тук ще бъде построена спортна зала по най-съвременна технология. Тя ще отговаря на национални и международни критерии за спорт и състезания. В нея местните спортни клубове ще разполагат освен с отлична тренировъчна база и с кабинети, съблекални и офиси.

Съоръжението се изгражда от общината по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на Община Свиленград“. Той е финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Освен спортната зала в проекта е включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. „Кап. Петко войвода“ и до Младежки парк.

След проведена обществена поръчка за изпълнител на строителството бе избрано дружество „ДЖИ ПИ ГРУП“ ООД – София.  Планира се изграждането да завърши за пет месеца.

Спортната зала ще има разгъната застроена площ 4200 кв. м. и размер на игралното поле – 1222 кв.м. Тя ще разполага с 1100 седящи места, включително и за инвалиди. Голямата площ и височината на залата от 13 м позволяват приложението на почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други. Модерното съоръжение, което ще бъде единствено както в областта, така и в съседните райони на Гърция и Турция, ще може да се ползва за спортни срещи и състезания на национално и международно ниво.

На територията на Община Свиленград има регистрирани 17 спортни клуба, за чието финансиране ежегодно общината отделя над 200 000 лева. Над 450 спортисти в различните възрастови групи участват активно в тренировъчния процес, ръководен от 35 квалифицирани треньори.

Първата копка бе направена задружно от колектива на общинския отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми“. Освещаване на основите на спортното съоръжение извърши архиерейският наместник Отец Константин. На церемонията присъстваха председателят на общинския съвет Георги Еленков и общински съветници, кметът на общината инж. Георги Манолов, заместник-кметът Мария Костадинова, представители на спортните клубове, бележити местни спортисти, журналисти, ученици и граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button