Хасково

Газификацията на Хасково забуксува и в общинския съвет

СесияЗабуксувалата газификация на Хасково разпали страстите и на днешната сесия на общинския съвет.

Това стана след като съветникът от БСП Божидар Драганов попита кмета Георги Иванов какво спъва втория етап от газификацията на Хасково. Червеният съветник заяви от трибуната, че е имал питания от граждани.

„Пак се изказвате неподготвен“, избухна в отговор Иванов. Той заяви, че гражданите не могат да имат питания, защото в Хасково не се извършвала газификация на битови абонати, а само на промишлени.

Първо да си платят и тогава ще им се разреши да строят. Ситуацията е същата както с кабелите на „Еском“, каза кметът. Иванов допълни, че в общината имало правила за разкопаването на улиците.

„Проблемът е един – парите„, обобщи Георги Иванов.

Haskovo.info припомня, че газификацията в Хасково започна на 29 юни 2011-а. Тогава бе направена символичната първа копка в кв. „Орфей“. Досега като промишлен клиент е присъединена „Астика“, както и гимназията по автотранспорт, ПМГ „Боян Петканчин“ и ОУ „Христо Смирненски“, има и само един битов абонат.

От „Ситигаз България“ имаха идея това лято да започнат изграждането на газопроводи в централната част на града за захранване на обществено-административни клиенти. Първоначалният план предвиждаше работата да започне през юни и да се промени горивната база на училищата, кметството, детските градини и др. и те да минат на газ. Зоните, през които ще минават основните газопроводи, ще са достъпни и за битовите клиенти, а общата дължина на новата мрежа трябва да е 10 км.

Инж. Илия Илиев, ръководител на регион Хасково в „Ситигаз България“ заяви в края на август, че все още с общината се уточняват трасетата, по които ще се извършват изкопните работи. От 2011-а до сега в Хасково са положени 4 км. газопровод.

Сесия  Сесия 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button