Хасково

Нова сирийка в хасковското АГО, пазят я с полиция

Хала Мустафа с бебето, архивОще една бежанка от Сирия влезе в родилно отделение на МБАЛ „Хасково“.

Бременната сирийка е била заловена преди дни на граничната бразда, научи Haskovo.info. При задържането жената е прокървила и веднага е била откарана в болницата. Тя е без документи за самоличност, на видима възраст 24 г. и е бременна в осмия месец.

От отделението споделиха, че младата жена е некомуникативна, единствено разбрали, че името й е Сава. Пред стаята на бременната има караул от гранична полиция.

Днес бяха направени пълни изследвания на Сава. Резултатите от тях са добри и тя ще бъде изписана и транспортирана обратно в бежанския център в Пъстрогор.

От неонатологично отделение пък съобщиха, че бебето на изписаната на 9 септември сирийка Хала Мустафа вече е по-добре. Лекарите очакват то да бъде изписано през следващата седмица.

За последното денонощие 107 души са преминали нелегално българо-турската граница, от които 68 са сирийски граждани, съобщиха от МВР.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица. Той е надхвърлен със 189 места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасан
хасан
02.10.2013 13:10 13:10

а колко сирийци има в квартал република

Back to top button