Регион

Братя Паневи с пано и на църквата в Крепост

Пано, архивХудожниците Панчо и Христо Паневи ще изрисуват поредното си пано в димитровградското с. Крепост.

То ще е по оградата на черквата „Св. св. Константин и Елена“ и ще е с площ 100 квадратни метра, съобщи селският кмет Димитър Белчев. Той допълни, че оградата е вече почти подготвена, като остават да се измажат около 2-3 квадрата. Паното ще изобразява сцени от живота на Христос.

„В селото вече не останаха обществени сгради, които да не са изрисувани от братя Паневи. Крепост се превърна в галерия на открито с 28 пана и всички се гордеем с това„, сподели Белчев.

Кметът заяви, че вчера е успял да разговаря с вицепремиера Даниела Бобева при нейното посещение в Димитровград. Той й разказал за красивите пана в Крепост. Вицепремиерът се е ангажирала да включи селото в проекта за туристическа карта. Така в димитровградското село се надяват на голям поток от туристи. Отделно в Крепост проучват и възможността да кандидатстват за книгата на Гинес със своите пана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Gergana Bratanova
Gergana Bratanova
02.10.2013 21:40 21:40

Gordeem sesas dvamata braty i kmetata Dimitar Bel4ev.

Back to top button