Регион

100 кемпера и каравани на събор в Димитровград

община ДимитровградБлизо 100 кемпера и каравани от цялата страна ще пристигнат още в петък в Димитровград, съобщиха от пресслужбата на общината.

Този събота и неделя градът ще бъде домакин на Шестия националния събор „Есен 2013“ на Българската асоциация за къмпинг и караванинг. Първите каравани ще пристигнат още в петък следобед в началото на парк „Марица“. В събота от 17 ч. на видно място ще бъде отворен кемпер. Всеки, който желае, ще може да разгледа съоръжение и да стане последовател на авантюристичния дух да се живее в стая на колела.

Основен аргумент при избора за провеждане на събора, организаторите изтъкват, че Димитровград е един от най-озеленените градове в страната. Опазването на околната среда, подпомагането на къмпингуването като начин на туризъм са едни от приоритетите на сдружението.

Гостите на града ще се запознаят с историята и архитектурата на Димитровград и ще разгледат Александровска гробница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button