Регион

Ивайловград изпрати доброволка за 6 месеца в Лонго

Доброволка

Марина Делииванова

Марина Делииванова е доброволецът, който община Ивайловград изпрати в побратимения френски град Лонго.

Визитата на ивайловградчанката е в изпълнение на спечелен от общината проект. Там Марина ще изпълнява доброволческа служба в продължение на 6 месеца в Лонго. Работата ще е в Комитета за европейско побратимяване и ще се изразяват в участие на Марина при разработването на европейски проекти, отговорности за контактите между побратимените градове, като преводи по време на визити и на документация. Ивайловградчанката ще има и участия в събрания и церемонии, организирани от Комитета за европейско побратимяване и инициативи в областта на младежките дейности.

Ще се организират още културни ателиета за народни танци в местните училищата, в които нашето момиче ще учи френските си домакини на български фолклорни танци. В спортен клуб по петанка Делииванова ще добие познания и опит в тази типична за Франция игра, а така също ще демонстрира на открито детски и младежки български спортни игри от миналото.

Целта на инициативата е да се допринесе за младежка инициативност, взаимно опознаване и разбиране на многообразието, за насърчаване на здравословния начин на живот, за засилване на активното участие на младите хора в обществото в дух на толерантност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.10.2013 8:55 8:55

Други доброволци нямаше ли???

Back to top button