Хасково

Разпродават „Българско сирене“ за 4.68 млн. лева

СиренеХасковското мандра „Българско сирене“ АД е обявена за продан от частния съдебен изпълнител Калинка Араклиева. Срокът за публичната продан е от 7 октомври до 7 ноември.

Освен мандрата на бул. „Съединение“ се продават още и 20 превозни средства, като началната цена е 4 687 180 лв. Тя е на площ от 13 000 кв. м., а продажбата е по искане на банка-кредитор на „Българско сирене“.

Компанията е създадена през 1995 г. и се занимава с производство на айран, сирене и кашкавал, както и масло, извара и други млечни продукти.

Haskovo.info припомня, че на 30 септември името на „Българско сирене“ бе свързано с аферата по изчезналите от държавния резерв 24.6 тона сирене и 10 тона кашкавал. До откриването на липсата се стигна след изненадваща проверка на склада.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че са присвоени близо 35-те тона сирене и кашкавал. Предприети са мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене.

„Българско сирене“ АД има  договор с държавния резерв от 2008 г., към който има подписан Анекс три години по-късно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданка
гражданка
09.10.2013 9:13 9:13

Дайте по-точна информация откъде да си закупим от това сирене.

Back to top button