Хасково

Стегнаха 4 екипажа за Марс в Младежкия

Астрономи4 тренировъчни екипажа за Марс си сформираха ученици в хасковския Младежки център.

Инициативата се организира от астрономическата обсерватория в хасковския център по повод 56 г. от изстрелването на първия изкуствен спътник на Земята „Спутник 1“ и Световната космическа седмица.

В празника се включиха ученици от 5 до 7 клас на ПМГ „Боян Петканчин“, СОУ „Васил Левски“, Механото и ОУ „Паисий Хилендарски“. Децата се състезаваха в изработване на кораб от кашон, даване име на кораба и екипажа, място на кацане, викторина за Марс, колаж от статии за планетата, рисунка за спомен от Земята, растения и храна, въздух в балони и вода за Марс. Състезанието води шефката на астрономическата обсерватория към Младежкия Йоанна Кокотанекова.

Младите астрономи получиха и много награди: магнити, 3Д пъзел, календари, звездички, вестници, цветни моливи и флумастри, бонбони и саксии, балони, стикер ESO и десерти „Марс“.

 Астрономи  Астрономи
 Астрономи  Астрономи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button