Хасково

500 лева глоба за паша на животни по паркове и междублокови пространства

Коне в КубаХасковлии, които оставят животните си да се движат свободно по улици, площади, тротоари, зелени площи и междублокови пространства в града ще бъдат глобявани солено. Това предлага кметът Георги Иванов на общинските съветници.

Докладната ще бъде гласувана на предстоящата сесия в края на октомври, а поводът за предложението са зачестилите сигнали от граждани и медии за паша на животни в жилищните райони на града.

С това решение от местната администрация се надяват пашата на животни най-вече в междублоковите пространства в Хасково да спре. В противен случай нарушителите ще бъдат „ужилени“ с 500 лева глоба. За повторно нарушение се предвижда санкцията да скочи двойно. Освен това животните, оставени да се движат свободно, ще бъдат задържани и предавани на Областната дирекция по безопасност на храните, пише в докладната

Haskovo.info не веднъж е показвал как животни се разхождат из целия град . Сред най-фрапантните случаи са тези с конете, които необезпокоявано се разхожда дори по главните улици на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
16.10.2013 9:43 9:43

На тъпия циганин,какво ще му вземеш.Трябва,като има такива животни да се хващат и на екирисажа,така ви давам гаранция,че никога няма да видите пуснати коне в междублоковите пространства.

Back to top button