Хасково

Децата на Американеца искат 240 бона кръвнина от убиеца на баща си

Убийство240 000 лева кръвнина ще поискат сина и дъщерята на Георги Георгиев – Джони Американеца за убийството му. Това съобщи за Haskovo.info адвокат Маргарита Раева.

Синът на Георгиев – Красимир е пълнолетен. Неговият иск е за 80 000 лева. Малката Йоанна обаче няма навършени 18 години. В съда я представлява майка й Десислава Орфеева. Тя ще иска 150 000 лева имуществени вреди и още 13 000 лева за неимуществени вреди.

Днес в Хасковския окръжен съд трябваше да се състои първото заседание по делото за убийството на Георги Георгиев. Ход на делото обаче не бе даден, тъй като двама от тримата защитници на подсъдимия Анастас Симеонов не дойдоха. Това са адвокатите Марин и Димитър Марковски.

От Марин Марковски е постъпила молба за отлагане на днешното заседание, тъй като след претърпян пътен инцидент през август, адвокатът имал счупени ребра. Въпреки, че болничният му лист изтекъл преди дни, той все още има силни болки от травмата и му е назначена физиотерапия. Защо Димитър Марковски не се яви на днешното заседание не стана ясно. Третият защитник Димо Стоянов се оказа, че все още няма пълномощно от подсъдимия, че иска да го представлява пред съда. Разполагал с такова, но за досъдебното производство. Въпреки че пред съда Анастас Симеонов обяви, че иска и Димо Стоянов да го защитава по време на процеса, магистратите решиха да не дават ход на делото и го насрочиха за края на ноември.

Haskovo.info припомня, че трупът на хасковлията беше открит под мост между селата Маджари и Пчелари на 3 януари следобед. Аутопсията установи, че мъжът е убит на друго място, а след това тялото е пренесено и изхвърлено. Трупът е бил със счупен гръбнак и множество наранявания като лицето му е било обезобразено.

Според криминалистите задържаният за убийството Анастас Симеонов е поканил жертвата в дома си на пл. „Свобода“ да отпразнуват посрещането на Нова година. Приятелският запой прераснал в свада и обиди, а домакинът нанесъл няколко удара с твърд предмет по главата на Американеца. След това Анастас си легнал и оставил жертвата на дивана, където на сутринта трупът е открит от 40-годишната приятелка на домакина Ваня Лилянова.

Няколко дни след убийството Анастас Симеонов обвини именно нея за извършеното тежкото престъпление. Той заяви, че жената, с която живее на семейни начала, е сложила хапче в бирата на загиналия. Така била правела и друг път с цел да приспи и обере жертвата си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
махленец
махленец
17.11.2013 16:15 16:15

абе още като малък джоко си беше малко бандюга баща му дядо каню бе на почивка в затвора за престъпления– икономически та крушата не пада по далеч от корена

Back to top button