Регион

10 туристически маршрута предлага община Стамболово

Община Стамболово„Туристически гайд“ на български и английски издаде община Стамболово. Илюстрованото със снимки и карти издание предлага богата информация на любителите на екологичния и културния туризъм, за които са разработени 10 маршрута. Заснет е и документален филм за природните и историческите забележителности на територията на общината.

Това стана реалност благодарение на спечелен от администрацията проект на стойност 253 752 лв., чийто срок е 2 години. Целта е осъвременяване на туристическата инфраструктура и привличане на нови туристи.

По част от интересните маршрути днес преминаха представители на туристическия бизнес. Край село Долно Черковище групата разгледа интерактивната изложба „Биоразнообразието в долината на Арда“. Тази година тя е посетена от близо 2 хиляди туристи, сред които англичани, холандци и белгийци. Биноклите се насочиха и към и прелитащите лешояди– част от 87-те вида хвъркати, които се срещат по тези места.

Малко известните скални ниши „Кован кая“, останките от крепостта Асара, Лъвската скала, тракийската гробница в райoна на Хамбар кая привличат все повече посетители. Сред най-посещаваните обекти е и седемстенната мюсюлманска гробница край Кралево.
В Стамболово, където се урежда туристически център, е подредена изложба от снимки на туристически атракции и местни забележителности, екологични пътеки в региона, мегалитни паметници, народни традиции и обичаи в селата на общината. На възлови места ще бъдат монтирани информационни табла и пътеуказателни табели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button