Хасково

Тополите рушат коритото на хасковската река

СтенаЧаст от коритото на хасковската река се руши. Най-големи срутвания на стената има в участъка от църквата „Света Богородица“ в посока кв. „Болярово“.

Големи каменни блокове и бордюри от южната стена вече са паднали почти до реката. Живеещи в района коментираха, че причина за ерозията е влагата, а така също и кореновата система на тополите, които буквално „пръскат“ стената. В едно от образуваните свлачища дори има изместена тръба от канализацията.

СтенаПотърсена за коментар, замкметът по строителството Нели Станева, заяви че първо иска да се запознае с пораженията и след това ще вземе отношение.

Шефът на общинското предприятие „Екопрогрес“ Коста Сарджев пък каза, че е в течение с пораженията по речното корито, което не е ремонтирано от десетилетия. Той допълни, че един бъдещ ремонт ще струва много пари и трябва да се извърши от специализирана фирма, защото работата била много и не е по-силите на „Екопрогрес“.

Стена   Стена

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button