Хасково

За половин век Димо Маринов пробяга 170 хиляди километра

Димо МариновХасковлията Димо Маринов, когото повечето жители на града познават като бившия шеф на Приходната дирекция към общината, е пробягал 170 хиляди километра през живота си. Сега той е на 69 години и е един от ветераните в спортното бягане в България, за които това не е професионално занимание. 

Димо Маринов се запалил по бягането след като прочел няколко спортни статии, в които се обяснявала ползата от тичането. Така вече 53 години хасковлията не спира да тича поне 5 пъти в седмицата и дори си води статистика за изминатите километри.
Димо Маринов не веднъж е печелил маратони. Дори е участват четири пъти в маратоните в Париж.

Според ветерана спортът трябва да е задължителна част от живота на всеки човек, защото го прави по-здрав и го кара да се чувства по-добре. А тичането определя като най-евтиния спорт.

ВидеоВижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.10.2013 16:34 16:34

Амчи кога е работил тоя,за бягането ли е пенсионер или за работа,тоя повече време е бягал…

Гост
Гост
22.10.2013 18:50 18:50

Работил е човека! Бяга в свободното си време… Ако не си го виждал вечерно време на Младост или на Кенана да тича, то това е просто защото киснеш пред телевизора/компа по това време.
Браво на човека!

МЕТЛАТА
МЕТЛАТА
22.10.2013 19:50 19:50

До …много добре го познавам Димо,а такива адвокати като … като са го виждали значи и те са ги навъртели тия км.А иначе добре че беше Узунжовския че да има време да бяга,пък да видим като вземе да бяга кмето и двамцата ши бягат ама така че няма да могат да се спрат…

Back to top button