Регион

Протест и палатки в бежанския лагер в Харманли

Лагера в ХарманлиБежанците от временния лагер в Харманли излязоха на протест следобед. Недоволството е било заради желанието им по-бързо да излязат извън затворения център и е провокирано от посещение на сирийци, които съдействали на двайсетина от бежанците с оформянето на документите.

Настанените във фургоните бежанци са се събрали край телените заграждения и са настоявали процедурата да бъде по-бърза, защото условията във фургоните са лоши – няма ток и топла вода. Напрежението не е ескалирало и протестът е прекратен привечер, след като им е било обяснено, че няма как процедурата да се съкрати.

Междувременно вчера започна прокарването на електроинсталация, за да бъдат захранени с ток фургоните, където са настанени близо 400 бежанци. В лагера вече са разпънати и 50 военни палатки, които при нужда могат да поберат около 500 души.

 Лагера в Харманли  Лагера в Харманли
 Лагера в Харманли  Лагера в Харманли

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button