Регион

9 000 посетиха Александровската гробница, в „Чудесата на България“ – 12-то място

Александровската гробницаНад 9 000 души са посетили Музея на тракийското изкуство край хасковското село Александрово от началото на годината, съобщиха за Haskovo.info от Туристическия информационен център.

Най-голям интерес към гробница са проявили японци, гърци, румънци и французи. Не липсват посещения от Испания, Германия, Англия и Полша.

Практиката показва, че средно на година туристите, идващи да се докоснат до културата на траките, са около 15 000. Впечатление правят и хубавите думи на различни езици в книгата за впечатления, коментира директорът на Туристическия център Красимир Пилев. Интересен е фактът, че дори португалци са били заинтригувани от Александровската гробница.

Музеят на тракийското изкуство участва тази година и в класацията „Чудесата на България“. Копието на уникалната тракийска гробница, открита от екип археолози, ръководен от д-р Георги Китов, е на 12-то място. Всеки, който иска да даде своя вот може да го направи ТУК .

От 2011 г. некрополът е част от 100-те национални туристически обекти на България. В момента тече и процедура за включването й в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button