Регион

2343 именници празнуват Димитровден в община Димитровград

Брифинг2343 са именниците в община Димитровград, които на 26 октомври ще празнуват Димитровден, съобщи главният експерт в кметството Антоанета Шаркова. Тези от тях, които носят името Димитър са 1977.

В навечерието на празника, на 25 октомври, пловдивският митрополит Николай ще пристигне на пл. „България“ в 16.30 часа с иконата на Света Петка Българска и нейна дреха. Мощите идват от румънския град Яш. В 17 часа владиката ще отслужи молебен на централната сцена, след което литийното шествие ще поеме към църквата „Св. Димитър“. Там около 18 часа ще бъде отслужена вечерна литургия, която ще се излъчва на видеостена на входа на храма. Светите мощи ще останат в Димитровград четири дни.

На 25 октомври в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде и премиерата на стихосбирката „Ехо от любов“ на поета Кръстю Кръстев. Това съобщи директорът на библиотеката Петко Каневски. В 17.30 часа книгата ще представи Петър Анастасов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button