Регион

Приходите от битака стигнаха 2.8 млн. лв.

Неделен пазар, архив2.8 млн. лв. са приходите от Неделния пазар за деветмесечието на тази година, съобщи управителят на ОП СПИОПТ Лидия Николаева.

Шефката на пазара уточни, че сумата е на кантар с тази за същия период на 2012-а. В края на миналата година в общинската хазна от битака влязоха 3.7 млн. лв. Амбицията на ръководството е и сега този приход да бъде достигнат. Неделният пазар е едно от най-големите пера в приходната част на бюджета на община Димитровград.

Търговците на тържището, разположено на 75 дка., са 2100. Местните са сравнително малко – около 450, всички останали са от страната.

Николаева каза, че септември е бил много силен месец за търговията на пазара. Хубавото време през октомври също благоприятства много клиенти като най-добри са пазарните дни в петък и неделя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button