Регион

Бежанците в столовата на поделението, палатките на земята

Лагерът в Харманли650 бежанци при капацитет 450 са настанени в лагера в Харманли, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов.

Пренаселването се е случило през почивните дни, като снощи броят на настанените е стигнал до 730 души. 80 от тях са били изведени на външен адрес след декларация от страна на български граждани, че ще поемат грижите за тях.

Тъй като капацитетът на фургоните е едва 450 души, останалите 200 са настанени в общите помещения на територията на бившето военно поделение, които не са предвидени за обитаване. Едно от тях е така наречената столова, в която няма мебели и условия за живот.

Лагерът в ХарманлиЧаст от военните палатки, които бяха разпънати миналата седмица, вече са съборени. Бежанците са изтръгнали колчетата и са взели въжетата от тях, за да си направят люлки за децата. В лагера продължава да няма ток и топла вода. Електричество ще бъде пуснато най-рано след десетина дни. В момента спешно се подготвят общи бани, където чужденците да могат да се изкъпят.

Един от най-големите проблеми е липсата на храна. Държавата осигурява на бежанците единствено пакети със суха храна за 5 дни, а след това грижата за това е тяхна. В същото време обаче те нямат право да напускат лагера и на практика няма как да се снабдяват с това, което им е нужно.

 Лагерът в Харманли  Лагерът в Харманли
 Лагерът в Харманли  Лагерът в Харманли
 Лагерът в Харманли  Лагерът в Харманли
   

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button