Хасково

В Езиковата готови за Хелоуин и базара за бежанците

ЕзиковаГимназистите от ГПЧЕ „Асен Златаров“ вече са почти готови за предстоящия на 31 октомври Хелоуин.

Днес в училището бяха доставени и 35 тикви от хасковското с. Тракиец, които до обяд бяха издълбани и украсени за празника. В предните дни децата подготвиха останалата част от артикулите, които ще бъдат предложени на благотворителен базар. Той ще бъде открит в четвъртък от 10 часа на пл. „Свобода“ и ще продължи до 16 часа. На него всички граждани ще могат да си закупят традиционни символи за Хелоуин. По обяд на сцената ще се изявят и танцьорите от балет „Тангра“.

Както Haskovo.info писа, средствата от базара ще бъдат предадени на БЧК и от там ще се насочат към най-нуждаещите се бежанци. За благотворителната кауза ще се събира и по 1 лв. от входа на дискотеката, която гимназистите си организират вечерта на 31 октомври.

Организатори на благородната инициатива са Недка, Лия, Есра и Константина, а в изработването на украсата и артикулите се включиха още ученици от елитната гимназия.

От ГПЧЕ организират благотворителен базар за пета поредна година, а Хелоуин се празнува от 6 г.

Езикова   Езикова
 Езикова  Езикова
 Езикова  Езикова
 Езикова  Езикова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Глупендери
Глупендери
29.10.2013 15:35 15:35

Какъв не Български празник ще празнуват, а празника на Народните буители няма да му обърнат внимание.

ввв
ввв
29.10.2013 15:59 15:59

“ най-нуждаещите се бежанци “ има толкава българи ,който имат много по – голяма нужда от помощ , а ние ще помагаме на тези дето дават по 1700 долара за да преминат границата ,с това не съм съгласна!!! Една майка в България получава 35 лева детски надбавки , а на тях се пада по 1075 лв. на месец . Не мисля , че това което става е нормално…….

anonimen
anonimen
29.10.2013 17:06 17:06

Ahhh Maq i Dimitrina sa mnogo krasivi

Back to top button