Хасково

Деликатес за французи показаха на фест в Хасково

ФестивалДеликатес от френската кухня можаха да опитат гостите на провелия се днес в Хасково Фестивал на храни и вино.

Става въпрос за патешки дроб, по който са луди в Западна Европа и особено във Франция. Това обясни Йорданка Андонова, представител на фирма „Rai 2004“, която отглежда патиците в няколко ферми в Хасковско и изнася дроба им за Франция, Белгия, Испания и Германия. Тя обясни, че патешкия дроб е национално ястие за французите, а отглеждането на патиците е национална политика там. На техния щанд бяха приготвени още бут, сърца и патешки воденици.

Във фестивала участваха близо 30 фирми от България и Турция. Той се организира по проект „Повече търговски взаимоотношения – по-добро икономическо развитие в Трансграничния регион“ на стойност 124 594 евро. Инициативата се финансира по програмата за Трансгранично сътрудничество и в нея участват бизнес организации от Одрин и Кешан.

Председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, който бе гост на събитието пожела контактите между бизнеса да бъдат завършени в контракти.

 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button