Регион

Правителството спря скандална концесия в Димитровград

КариераНа заседание на Министерски съвет (МС) днес бе прекратен договорът за предоставяне на концесия за добив на индустриални минерали от находище „Караджова чешма“ край Димитровград.

Договорът с местната „Стройко 2000“ е сключен през 2010 г. и се прекратява по взаимно съгласие.

През 2011 г. въпросната концесия разбуни духовете в Димитровград. Тогавашният кмет Стефан Димитров поиска министърът на икономиката да прекрати концесията за кариера на „Стройко 2000“. Скандалният договор бе вкаран за разглеждане и в местния парламент. Кариерата, която трябваше да се разработва е в местността „Габера“. От общината настояваха за спазването на едно от законовите изисквания за отстояние 1 км до урегулираната зона на града. Притесненията бяха свързани с това, че всяка взривна дейност влияе пряко на здравето на хората и целостта на домовете им. В крайна сметка кариерата така и незаработи.

Съдружникът в „Стройко 2000“ Антон Вълков обясни за Haskovo.info, че е поискал прекратяване на концесията заради свиване обема на работа на фирмата.

МС прекрати и втори концесионен договор на територията на Хасковска област. Става въпрос за контракта за добив на скалнооблицовъчни материали от находище „Лозен“ в община Любимец. Той се прекратява едностранно от правителството, поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионера. Договорът е сключен през 2004 г. с „Пътни строежи“ АД – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button