Хасково

Японски тв канал снима филм в Хасково

ФилмЯпонският тв канал „Travel Channel“ бе на снимки в Хасково през уикенда, съобщиха от Туристическия информационен център.

Снимките са част от бъдещ филм за забележителностите на България. Акцент бе поставен на монумента на Богородица и Александровската гробница и Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“.

Александровската гробница е един от най-ярките паметници на тракийската култура – част от 100-те национални туристически обекта и кандидат за ЮНЕСКО, припомнят от центъра. През 2009 г. отвори врати и Музейният център. За построяването му Япония дари близо 3 млн. долара. Огромният комплекс бе открит лично от японския принц Акишино. Сред най-ярките експонати безспорно са златните апликации (4500-4000 г.пр.Хр.). Заедно с накитите от Варненския некропол и огърлицата от с. Хотница те са едно от трите най-стари златни съкровища в света.

Японският „Travel Channel“ е част от „Turner Group“. Има над 4 млн. абоната и се гледа от близо 15 млн. души в Япония. Филмът за забележителностите на България ще бъде едночасов и ще се излъчи през март 2014-а с дванадесет повторения през годината.

 Филм  Филм

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button