Хасково

Хасковско със забележка от АПИ за снега

Сняг, архивЗа проблеми с готовността за снегопочистването в Хасковска област алармираха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В проблемната група се нареждат още Плевен, Благоевград и Перник, където фирмите разполагат с материалите за зимно поддържане, но не и с необходимите 60% от нужните количества към датата на въвеждане на зимно поддържане – 15 ноември.

От Областно пътно управление-Хасково съобщиха за Haskovo.info, че „Консорциум юг“, която отговаря за снегопочистването на републиканската пътна мрежа в областта имат наличното количество пясък. Сега вървели доставките на сол. Надеждите са, че до първия сняг необходимите количества ще са на лице.

Тази година въвеждането на зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е от 15-и, а не от 1 ноември.

Националният телефон за информация за пътната обстановка е 07001 3020. И тази зима полицията ще спира от движение тировете с износени гуми и без вериги там, където се изискват, предупредиха АПИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button