Хасково

Бездомни кучета пак тормозят хасковлии, в Общината само две жалби

Кучета в Бадема, архивБездомните кучета продължават необезпокоявани да се разхождат по улиците на Хасково и да тормозят гражданите, алармираха читатели на Haskovo.info.
Както не веднъж сме писали четириногите притесняват основно жителите на двата най-големи хасковски квартала – „Орфей“ и „Бадема“.

Последният случай е от миналия ден, когато нищо неподозираща хасковлийка е била подгонена от глутница кучета на Кенана. Момичето тичало по алеята, когато безстопанствените животни я залаяли и подгонили. Девойката се отървала от глутницата невредима, но заради стресът и притеснението е категорична, че вече няма да ходи на сутрешен джогинг на Кенана.

Въпреки многобройните сигнали до медиите се оказа, че от началото на годината до сега, в община Хасково са постъпили едва две жалби от обезпокоени граждани. Едната е от МБАЛ – Хасково, че в двора на лечебното заведение периодично се появявала глутница кучета, а другата – от граждани от кв. „Бадема“, че група четириноги ръфат животински отпадъци, изхвърлени извън контейнерите за смет.

Със или без жалби, ръцете на общинските служители са вързани, тъй като в града ни се още няма приют, признават от кметството. Единственото, което може да се направи е безстопанствените жетони да бъдат извеждани извън града, допълниха от там.

Haskovo.info припомня, че на сесия през март Общински съвет взе решение, с което определи сдружение „Дом вместо наморник“ да строи приют за кучета в Хасково. Приютът ще се намира в местността „Идимирлийска кория“ по пътя за село Узунджово. За него общината има разработен проект от години. Приютът ще бъде разположен на площ от 3 дка. В него ще има манипулационна, операционна, боксове за болни и здрави животни, складове за лекарства, оборудване и дезинфектанти. Ще има и специална приемна за граждани. Спънка за реализирането на инициативата е липсата на средства. Тъй като сдружение „Дом вместо наморник“ не разполага с необходимите пари, се чака да бъдат отворени схемите за кандидатстване през следващия програмен период 2014-2020.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
помияра
помияра
22.11.2013 12:26 12:26

в махалата имаше много помияри редовно хвърлях филийки хляб напоени с антифриз –за 2 седмици махалата се изчисти помиярите се представиха на св петър

до помияра
до помияра
22.11.2013 12:32 12:32

Ти си голям тъпанар, пълен изрод. Администратора да даде адреса ти, че да видиш кво е съд.

love
love
22.11.2013 12:55 12:55

Kmeta niama da napravi ni7to, znam ot dostovern izto4nik, mislia 4e tribva da tragne podpiska ot nedovolnite grajdani, za6toto zoodobrovolci NATISKAT za takav priut ot tolkova vreme, a toi ne go e enia za tova…moje bi ima i za kakvo de

88
88
22.11.2013 18:14 18:14

трябва антифриз на кмета да му се даде ,а този дето се хвали че давал на кучетата ,се надявам да ми падне да си поговорим !!!!!!!

.помияра
.помияра
22.11.2013 20:37 20:37

тия две3те говеда които защитават кучетата да го духат с антифриз

5225
5225
23.11.2013 8:59 8:59

Узунжовската мастия не му пука за двуногите вие говорите за четириногите.Простотията и селянията няват край…

meri
meri
23.11.2013 9:35 9:35

Жалка е картината в града ни! Затова ,хора, събирайте си ума в главите и да сменяме кмета! А не само от тук да се правим на “ голяма работа“. Всички се страхуват от него, затова е мълчанието! Браво на майките, които протестират срещу таксата от 70 лв. в детските градини! А по въпроса за кучетата… нали ги прибираха в приют, какво стана? Или всяко чудо за 3 дни. „Кучето си лае, керванът си върви“ ! Че защо ли се учудвам ???
Господ да ни пази !!!

финдю
финдю
23.11.2013 11:45 11:45

какъв приют какви 5 лв бе всичко е далавера бездомните трябва да се унищожават а дом любимци да са в дома с каижки пратени данъци и намордници както го изисква реда всичко друго е далавера

kil em all
kil em all
23.11.2013 21:47 21:47

вчера са отровени 2 домашни кучета в нашия квартал,искам да кажа на болните копеленца и на тези който се грешка на природата ,ако видя или ми падне този който слага отровата ,няма да има полиция нито бърза помощ ,мъка ми е за тях !!!!!!! на дървото обесени на момента ,само така ще има оправия .а тези с антифриза и другите нещастници , за вас само нещастие цял живот

Back to top button