Регион

Харманли тегли 2.5 млн. лв. кредит за асфалт на две улици

Община Харманли, архивОбщина Харманли ще тегли кредит в размер на 2.5 млн. лв. за асфалтирането на две улици в града.

За целта вчера бе проведено публично обсъждане на необходимостта от поемането на дългосрочен обществен дълг, съобщават от общината. Парите ще са необходими за финансирането на проекта „Реконструкция и асфалтиране на улици „Иван Вазов“ и „Алеко Константинов“.

Параметрите на проекта бяха представени от кмета Михаил Лисков. Той обясни необходимостта от поемането на дълга за ремонтирането на едни от най-важните улици в града. По европейски програми с подобен проект може да се кандитства чак след 2015 г., а въпросните улици се нуждаят от спешен ремонт. Общината вече има опит с кредитиране на проект за ремонт на пътна инфраструктура в града и с изплащането на заема. На базата на този опит ще се справим и с предстоящия проект и дълга по него, обясни кметът Лисков.

Срокът на ползване на кредита е 10 г. Финансиращата институция по настоящия кредит, ще бъде  избрана, чрез провеждане на обществена поръчка по ЗОП. Обезпечението на кредита, ще бъде чрез договор за залог върху настоящи и бъдещи вземания на Община Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бато
бато
22.11.2013 23:20 23:20

Лисков, крадците от АБ АД Хасково ли ще са пак крадците на 2,5 млн лв.?!?!?!?! Те ли ще асфалтират пак, говедата с говеда??????????!!!!!!!!!!!!

Back to top button