Хасково

От БСП опитаха да манипулират хасковските майки

СрещатаОпит да манипулират хасковските майки направиха от БСП днес, споделиха майки след разговор с представители на БСП. Депутатът от „Коалиция за България“ Жара Пенева, общинският съветник Божидар Драганов и общинският лидер на партията и заместник – областен управител Иван Станчев инициираха по думите им „един човешки разговор“ с майките, но всъщност им изгубиха времето.

Тримата представители на властта дойдоха неподготвени за срещата и от самото начало започнаха да излагат факти, които нямат нищо общо с действителността.

Жара Пенева подчерта, че във финансовата рамка на общината за следващата година са заложени допълнителни 70 000 лева в перо „образование“. „Това са разходите на общината, които тя поема по отношение на детските градини. Тук е и първата въпросителна защо се налага вдигането на таксата.“, коментира народният представител.

Срещата„Втората въпросителна е предложението на кмета да оптимизира детските градини от 33 на 11, ако не се лъжа“, допълни Жара Пенева. Това според нея означавало драстично намаляване на разходите за ток, отопление, телефон, вода.

Наложи се журналистите да внесат уточнение, че тук става въпрос само за  намаляване на административното ръководство на забавачките. Децата ще продължат да посещават същите градини и това по никакъв начин няма да намали режийните разходи. „Какъв ще е този директор, който ще успее да реши проблемите на две детски градини. Той сигурно ще е Батман или Робин?“, коментира Драганов.

При положение, че има и спад на децата, които посещават детските градини, би трябвало да се оптимизира и сградния фонд.“, предложи народният представители и допълни, че не е проблем на майките „как кмета ще си подреди къщичката“.  

СрещатаВ тази връзка тя предложи на общинския съветник Божидар Драганов да поиска информация от кметството каква е посещаемостта в детските градини, какъв е спадът на децата в сравнение с миналата година и какви са разходите, които прави общината за издръжка на градините.

Жара Пенева обясни, че като представител на изпълнителната власт има основание да се меси в работата на общината, защото „в крайна сметка всички трябва да бъдат с една целенасочена политика“. Народният  представител уточни, че управляващите са увеличили майчинството, детските надбавки, както и помощта за деца – инвалиди и ненадейно измести темата на срещата.

СрещатаТака вместо да предложат решение за неувеличаване на таксите за детски градини, представителите на БСП започнаха да задават въпроси и да се опитват да формулират проблема, който е все един и същ от седмица насам.

На срещата стана ясно, че никой от БСП не се е опитал да се срещне с кмета и да вникне в проблема. Напротив представителите на столетницата дори започнаха да задават уточняващи въпроси, вместо да дават отговори.

Фактът че говорим и даваме гласност на проблема иска да изкрещи, че има проблем, който кмета не бива да поставя на дневен ред“, заключи Жара Пенева.

СрещатаМайките също заявиха, че са  дошли, за да чуят решение. Жара Пенева пое ангажимент да инициира промени в Закона за местните данъци и такси. „Със съответните консултации ще опитам да аргументирам, представяйки вашия проблем, да регламентираме и таксите за детските градини, т.е. отделни общини да нямат възможност да си позволяват такива своеволия.“, каза още Пенева.

В крайна сметка тримата инициатори на срещата си признаха, че не са подготвени по темата. Защо обаче изгубиха времето на майките не стана ясно. Не стана ясно и защо срещата се проведе в сградата на Областна администрация, където общинският лидер и заместник – губернатор Иван Станчев се вживя в ролята на конферансие – даваше думата за изказвания срещу високо вдигната ръка и следеше за реда в залата. Дори си позволи да уточни, че когато дойдат избори, всеки трябва много внимателно да преценя коя бюлетина пуска в урната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dert
dert
25.11.2013 13:51 13:51

колко ви платиха хасково.инфо за тази статия.

Възмутена
Възмутена
26.11.2013 8:33 8:33

А що се отнася до Партията столетница – тя такива членове като Божидар Драганов заслужава!

Анонимен
Анонимен
26.11.2013 8:31 8:31

Щом татенцето Петко Драганов (стара партийна номенклатура и собственик на завод „Мир“) успя да „набута“ в Общинския съвет малкия Божидарчо, който още не разпознава коя е лявата и коя дясната му обувка, какви умни решения да очакваме, уважаеми съграждани?

sisi
sisi
26.11.2013 0:55 0:55

oбединението на детските градини е полезно!защото-по-голям бюджет,по-добра възможност за управление.разбирасе трябва добър подбор на директори,досегашните доведохa нещата до тук с невежото си ръководство.не обвинявайте кмета,всеки на негово място трябва да се среми към оптимизация в този и други общински сектори.трябва да се поиска обяснение от въпросните директорки,защо не си признаят,че те са виновни за поисканото увеличение на таксите,загубите в сектора са заради невежото им ръководство

Анонимен
Анонимен
26.11.2013 0:17 0:17

„Жара Пенева обясни, че като представител на изпълнителната власт“ …….
Каква изпълнителна власт бре, Алоооууу!?!?!?!?!?!
Жарка винаги е била поръъчкова свиркаджийка в местната комунистическа кръчма.
Всички знаем, че същата тази е в т.нар.парламент само да вдига ръката /а по-често краката/ за да са доволни партийните другари. Всъщност напоследък не само те! А онова незначимо мафиотско ченгеце – директорчето на НОИ, дали не оножда и него?
Един обективен журналист – и веднага е „платен“!
БОКЛУЦИ

juy
juy
25.11.2013 23:25 23:25

Журналистите са платени. Ясно е и личи

мария петрова
мария петрова
25.11.2013 21:56 21:56

Добре че е Жарка че иначе ще умрем без свирки

гражданка
гражданка
25.11.2013 18:50 18:50

Мили майки!Това е поредната глупост на нашия“любим кмет“.По време на неговото управление то не бяха обединения и разделения на счетоводства,пълно унищожаване на детските ясли в града и ето сега дойде време и за сливане на детските градини.Идете при един счетоводител в детска градина и го попитайте каква е целта на това сливане-той ще отговори простичко-няма смисъл,защото дето толкова много се коментира,че ще има икономии от заплати на съкратените директори и те ще отидат за издръжка и за погасяване на задълженията в градините -от това по глупаво нещо няма! Всички средства за заплати и осигуровки идват от държавния бюджет и Общината не дава и една стотинка за това!
А за таксите-питайте кмета като идете на сесията-защо поне малка част от тези такси не се връщат обратно в детските градини и защо ще ги увеличава-за поредните филии на закуска сутрин и следобед от ДУСМАН? Не може издръжката на дете да е 119лв.,а да се отпускат само 60лв. от Общината!Къде „КИРО НА КИРИЯ“???????

С кое прaво?
С кое прaво?
25.11.2013 17:30 17:30

Питaм Жaрa Пеневa и остaнaлите комуняги – С кaкво прaво провеждaте тaзи чисто политическa срещa в сгрaдaтa нa Облaстнa aдминистрaция?

Анонимен
Анонимен
25.11.2013 16:22 16:22

Червени боклуци.Оставка..

Защото
Защото
25.11.2013 15:20 15:20

Нека не се обиждаме мили съграждани! Всеки да се изказва,но не нападайте ИСКАЩИТЕ и НЕДАВАЩИТЕ им! Разминаване на интереси,гледни точки и т.н.!Стига сме висяли по цял ден в тези сайтове колкото да нагрубим някой и да раздаваме правосъдие! Не може всички да сме еднакво скроени и с еднакви виждания!

дорету
дорету
25.11.2013 15:07 15:07

Никой не може да те употре*и, ако ти сам не му дадеш възможност. За това нормалните и компетентни хора не искат да се компрометират и не висят по протести и фейс групи, а са съсредоточили усилията си в решаване на проблемите си и повишаване на жизнения си стандарт. И защото винаги на повърхността излиза простотията и тия които много викат. Е, искаха среща, получиха си я. Утре ще дойдат и „компетентните юристи“ на Бареков и ще е още по-зле.

Анонимен
Анонимен
25.11.2013 14:49 14:49

Za poreden pat sme svideteli kak politicheskite sis se opitvat da natrupat tpchki na garba na protestirashti. Jalki se gospoda. Vzemete se v race dokato ne e stanalo kasno.

Анонимен
Анонимен
25.11.2013 14:46 14:46

Статията описва едно към едно това, което се случи на срещата. Това си е самата истина. Просто тримата от БСП се опитаха да се възползват от майките и да си направя пиар, ама не им се отдаде.

дорету
дорету
25.11.2013 14:28 14:28

Ами някои по с акъла си се опитаха да обяснят на майките, че не Бареков и Жара са решение на техните проблеми /щото са на същото ниво като майките/ и не бухала и баба Яга, и не безразборното писане по институциите, но веднага бяха заклеймени от същите тия майки за любовници и лизачи на кмета. Да ме извинява Жарчето, ама в България има едно понятие „местно самоуправление“, да седне да почете малко Конституция бива и да разбере, че първо не е представител на изпълнителната власт милата, а на законодателната и второ изобщо няма право да се меси в работите на общината.

айка
айка
25.11.2013 14:22 14:22

супер си е статията. от бсп какво си мислят,че на гърба на майките и алчността на кмета ще си правят предиборна камапния.айде не на грамотните хора тия, да ходят да пускат канарчета другаде.

ИВО
ИВО
29.11.2013 15:45 15:45

Не е виновен ДРАГАНОВ или Жарка .А онзи мръсен комунист.

Back to top button