Хасково

„Световно кафене“ учи на толерантност към жертвите на СПИН

СрещатаСветовно кафене на тема „Терорист №1 – СПИН“ се проведе днес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ в Хасково.

Разделени в три отбора, ученици, родители, учители и експерти умуваха върху казуси на тема СПИН.

Срещата„В решаването на казуса се зачита всяко мнение, като групата представя своето виждане за решаване на проблема“, обясни ръководителят на клуб „Осем“ към гимназията Росица Висарионова.

Макар и на случаен принцип, всеки отбор получи по един казус. Уучениците трябваше да обяснят какви са причините и последствията за 16-годишно бременно момиче, което е правило безразборен секс и е станало жертва на „Терорист №1“.

СрещатаКато основни причини за тежкото положение, в което се намира 16-годишната девойка, учениците посочиха любопитството и неинформираността, а основното последствие, което те посочиха бе липсата на приятели.

„Целта ни беше да стимулираме децата да искат за знаят, да бъдат толерантни и съпричастни към жертвите на СПИН и да подхождат с разбиране ако срещнат такъв човек на улицата“, коментира Висарионова.

За да бъде обстановката непринудена, домакините почерпиха гостите с кафе и сладки, част от които бяха приготвили в сами.

Срещата Срещата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button