Регион

Димитровградчанки луднаха по Гара Руфа

СалонСПА процедурите с хитовите рибки Гара Руфа от няколко дни вече се предлага и в димитровградско студио за красота.

Рибките, които почистват мъртвите клетки от ръцете и краката, станаха популярни през последните години, основно по Черноморието. Собственичката на салона Христина Трифонова също си купи аквариум със 150 екземпляра от така наречената Риба Доктор.

За сега по услугата са запалени предимно дамите. 20-минутен масаж на краката от рибките струва 15 лв., а на ръцете – 7 лв. Христина препоръчва процедурата да се извършва поне веднъж седмично.

Гергана Бангеева, която е една от най-редовните клиентки, сподели че усещането е на приятно гъделичкане.

В основата на процедурите с Гара Руфа лежат познатите свойства на рибките да отстраняват мъртви и болни клетки от човешката кожа. Слюнката на тези риби съдържа специалния ензим дитранол, който действа благоприятно на регенеративните способности на кожата, като я прави забележително гладка, мека и я подмладява.

Гара Руфа е от семейство Шаранови. Малките беззъби рибки максимално достигат до 15 см., но обикновено са до 10 см. Ареалът им на разпространение е Близкия Изток: обхваща Южна Турция, Сирия, Израел, Йордания и Ирак.

Салон   Салон

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
green
green
26.11.2013 16:17 16:17

– и пираните добре почиствали 😀

Макс
Макс
19.01.2014 16:45 16:45

Много дебели крака има тая тея рибки няма да смогнат

Back to top button