Хасково

В Димитровград пак бягат най-много от час

Социални

Стефан Манахилов

Димитровградските ученици отново са първенци в областта по неизвинени отсъствия, сочи справката на Социалните.

42 семейства от общината са със спрени детски за отктомври заради натрупани повече от 5 неизвинени отсъствия от училище на децата им, съобщи главният експерт в регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. В своеобразната класация следват Любимец – с 31 наказани семейства, Симеоновград (26) и Хасково (22). За сравнение в община Маджарово няма нито едно санкционирано семейство. Манахилов допълни, че 16 семейства няма да получат детски заради отсътвия на децата им от задължителните предучилищни групи.

949 социално слаби от областта, които имат право на ваучер за декодер за цифровата телевизия не са се явили да си ги получат, допълниха социалните. Раздадените устройства пък са 5620.

От подалите молби за енергийни помощи 10 686 души, 2471 са получили отказ. Най-често неодобрението идва заради това, че хората не са декларирали сезонна работа.

1841 са подали молби за помощ за първокласник, която е отказана на 14 семейства, заради по-висок доход или поради факта, че детето е записано в първи клас повторно.

Манахилов напомни, че от 2 декември стартира кампанията за оптускането на безплатни винетки за хора с увреждания с над 50% ТЕЛК. Изискването е колата да е до 2000 кубика и 160 конски сили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button