Хасково

7.5 млн. лв. кредит за три проекта ще тегли община Хасково

БюджетОбщина Хасково ще тегли кредит в размер на 7.5 млн. лв. от фонд ФЛАГ, съобщи главният счетоводител на общината Живка Димитрова.

Това стана по време на общественото обсъждане на общинския бюджет за 2014 г. Димитрова обясни, че парите от кредита ще са необходими за реализирането на три проекта. Единият е свързан с изграждането на инсталация за отпадъци, а другите два са за ремонт на хасковския център и обходният път до ханче „Клокотница“. Тя допълни, че общината вече има опит с ползването и изплащането на кредити от фонда и успокои, че това няма да е проблем.

22 260 000 лв. са заложените общински приходи в бюджета, а тези от държавата възлизат на 27 468 000 лв. Очаква се и изравнителна държавна субсидия за около 1.7 млн. лв.

7 245 000 лв. се очаква да са приходите от данъци, около 6 млн. лв. са заложени за такса смет и между 1.2 и 1.6 млн. лв. от таксата за детска градина в зависимост дали общинският съвет ще приеме по-високата такса или не.

На общественото обсъждане присъстваха само председателят на общинския съвет Иван Иванов, съветниците Светослава Стоянова, Тонка Койчева и Иван Панайотов, директорът на регионална библиотека „Христо Смирненски“ Кирилка Страшникова, пресаташето и секретарят на общината Бояна Тодорова и Атанас Димитров. „Това безразличие не го приемам за нормално“, заяви по повод апатията от страна на гражданите замкметът Нели Станева.

 Бюджет  Бюджет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.11.2013 19:18 19:18

Давайте,да има какво да крадне Узунжовецо,не само от пътя към ХАНЧЕТО ами и от центъро и от всичко ама идва ВИДОВ ДЕН идвааа…

Анонимен
Анонимен
29.11.2013 19:19 19:19

Ебати БУСТАНСКИТЕ ПЛАШИЛА…

vanq
vanq
29.11.2013 19:44 19:44

е браво де няма да има проблем да ги върнете а за майките не може да намерите има-няма 500 000 лева
ходете СИ ВКЪЩИ много сте некомпетентни и гледайте Ви счетоводителка не знам за какво получава заплата тя и другите там щом искат решение от майките …….ами дайте ми бюджета на общината щом сте некомпетентни да ви кажа от къде да ги вземете и си вървете всички ……….щом другите общини са намерили откъде само вие неможете

Back to top button