Хасково

Таксата за малките в градините – 50, за големите – 70 лева

ImageМесечната такса за малчуганите в детските градини остава 50 лева, но вече ще се плащат 30 лева постоянна такса, вместо досегашните 10. Това реши местният парламент в Хасково след 3-часови дебати на закрито. Протестиращите родители не бяха допуснати в залата.

Предложението за увеличаване на постоянната такса за „запазване на място“ от 10 на 30 лева, но запазване на общата сума от 50 лева дойде от общинския съветник от БСП Димитър Шалапатов. То бе прието с 31 гласа „за“, а петима се въздържаха.

Родителите на деца на 5 и 6 години обаче ще плащат повече. За тях решението на общинския парламент предвижда такса от 3,30 лева на ден. Така средно на месец те ще внасят в касите на детските градини около 70 лева.

Прието беше и увеличаването на таксите за детските градини в селата от община Хасково. Там родителите вече ще плащат по 45 лева на месец. Пълният текст на докладната бе приет с 25 „за“, 9 – „против“ и 2 – „въздържал се“.

Веднага след гласуването на докладната присъстащи в залата активисти, влезли като журналисти, раздадоха на общинските съветници памперси. Те обясниха, че така протестират срещу взетото решение което разделя плащането за градина за малките и големите деца.

Ростислава Жекова от Хасково, майка на две деца, които посещават градина, заяви за Haskovo.info, че заедно с други майки ще обжалват в административния съд решението на местния парламент.

Кметът Георги Иванов пък заяви, че не се притеснява от атака в съда. Той заяви, че е доволен от решението на местния парламент, което ще доведе до събирането на повече приходи от общината. Градоначалникът допълни, че така ще могат да се отделят средства и за ремонти. „На който не му харесва да си прати детето в училище“, каза Иванов по повод на 70-те лева за 5 и 6-годишните на детска градина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Az
Az
06.12.2013 13:41 13:41

Ami da na men ne mi haresva i zatova 6te si pratq deteto na u4ili6te…

Back to top button