Регион

Чакат владиката в Баните за инспекция на „Св. Георги“

ЦъркваПловдивският митрополит Николай се очаква да посети Минерални бани в началото на следващата седмица. Това съобщи за Haskovo.info кметът Мюмюн Искендер след днешната му среща с владиката.

„Видях се с дядо Николай, честитих му днешния празник и му подарих вино от лозята край с. Сусам. Той обаче ни каза, че ремонта на църквите трябва да бъде дискутиран в работен ден“, разказа за визитата си Искендер. След това кметът е разговарял със съветници на митрополита, които му обяснили, че няма да има проблем с ремонта на църквите в селата Сърница и Сусам. От митрополията обаче исказали съмнения дали се налага такъв на храм „Св. Георги“ в Минерални бани.

Ето защо сега в понеделник или вторник се очаква посещение в Баните на дядо Николай или негови съветници, които да огледат църквата. Днес Искендер пътува и до София за консултация по въпроса с ремонта и с експерти от Държавен фонд „Земеделие“.

„Мислех, че днес ще имаме по-конкретен разговор с митрополита, но не стана така. Доволен съм поне, че се видяхме и си стиснахме ръцете. Според мен шансовете за започването на ремонтите са 50 на 50″, сподели кмета.

По думите на Искендер преговорите с митрополията трябва да протекат максимално активно, защото на 12 декември изтича последният срок, в който владиката трябва да разпише с фирмата изпълнител договора за ремонт. В противен случай ще бъде пропуснато финансирането по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, което възлиза на 1 100 000 лв. за трите църкви в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button