Регион

Издирват 17-годишен за грабеж, измамиха баба с 900 лв. и 10 литра ракия

Полиция, архив17-годишно момче е в процес на издирване за грабеж над продавачка, съобщават от полицията.

В съботния следобед, познатият с подобните си прояви харманлиец влязъл в магазин на ул. „Янко Сакъзов“ в града. Под предлог, че иска 42-годишната продавачка да му развали парите, е направил опит да й вземе наличните пари от касата на магазина.

Жената е оказала съпротива и момчето не е успяло да отмъкне парични знаци. По случая е образувано досъдебно производство за опит за грабеж. В хасковския арест също за грабеж над позната жена е задържана 58-годишна узунджовка. Тя ограбила трудноподвижната си съселянка като й отнела 100 лева от дома й. След задържането на извършителката, парите са върнати с протокол на 51-годишната потърпевша.

84-годишна жена е поредната жертва на телефонна измама. На Никулден, в 19 часа на телефона на жената от село Бряст, позвънил мъж, представил се за внук й. Измамникът съобщил, че е направил катастрофа и е с фрактура на крака, за което му се налагала спешна операция. Цената й била 3000 лева.

Към 21,30 часа до къщата на старицата отишли двама мъже, единият от които се представило за главен лекар и поискали сумата. Бабата споделила, че има само 900 лева и 10 литра ракия, които измамниците взели и изчезнали в неизвестна посока. Работата по случая продължава.

Кражба от заведение в село Караманци е регистрирана снощи. Неизвестно лице е изкъртило входната врата и е откраднало 200 лева на монети, 150 кюфтета, бира, ракия и безалкохолни заедно със 7 ваучера по 20 лева. За кражба от ресторант съобщават и от Свиленград. В заведение на улица „Раковски“ е проникнато след разбиване на катинар на склада, откъдето са откраднати кайма, 26 бутилки различен твърд алкохол и бира.

За домова кражба сигнализират от ПУ-Сименовград. След разбиване на входната врата на жилище на улица „Ц. Церковски“ са откраднати телевизор, лаптоп, водна помпа и куфар. Последната за денонощието кражба е в харманлийското село Доситиево. След разбиване на прозорец и врата е проникнато в кабинет на кметството, откъдето са откраднати 400 лева. По всички случаи в съответните управления са образувани досъдебни производства.

Снощи в РУП-Димитровград е получен сигнал от 59-годишен мъж, че прибирайки се към дома си на улица „Заводска“ в града е бил нападнат от неизвесен мъж. Нападателят му нанесъл удари по главата и тялото и му откраднал якето с 430 лева, 20 долара и 5-грамов златен пръстен. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button