Хасково

Убиецът на Кабаиванов се криел в Беларус

УбийствоИлия Гинев, обвинен за убийството на охранителя Христо Кабаиванов, се е укривал близо месец и половина в Беларус.

Това съобщи служебният адвокат на подсъдимия Атанас Янчев. По думите на адв. Янчев, неговият клиент е бил подслонен при познати в Беларус.

Днес съдът остави в ареста Гинев. Съдия Стратимир Димитров заяви, че фактът, че Гинев страда от диабет не му пречи да остане в ареста. Защитата поиска по-леката мярка домашен арест, съдът обаче прецени, че обвиняемият може да се укрие.

Както Haskovo.info писа на 16 октомври Гинев и Кабаиванов тръгнали да търсят автомобил, след което седнали в къщата на Гинев в Мандра да се почерпят с домашно вино. Кабаиванов обидил домакина си като говорил за съпругата му. Последвал сблъсък, при който Гинев ударил Кабаиванов, той паднал и си ударил главата, което вероятно е довело до смъртта му.

51-годишният пенсиониран пожарникар транспортирал трупа в местност край селото, където изкопал дупка и с помощта на автомобилни гуми и дървета го е запалил. Впоследствие го заровил и замаскирал мястото.

На следващата сутрин откарал автомобила на жертвата в Пловдив, където го изоставил. В река Марица, в близост до село Поповица изхвърлил уличаващите го вещи на приятеля си – газов пистолет, лични документи и 2 мобилни телефона. Дни по-късно извършителят напуснал страната и се върнал на 5 декември, когато е задържан. На следващия ден е направил пълни самопризнания.

Заради лошото състояние на трупа, тепърва предстои да бъде извършена аутопсия и ДНК експертиза, защото иначе не може да бъде разпознат категорично.

При правото си на последна дума Илия Гинев заяви „Виновен съм“.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок. Адв. Янчев обаче, че ще вземат решението утре.

 Убийство Убийство 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button