Хасково

Включват забавачки и Старческия в Интегрирания план на Хасково

ПресконференцияДетски градини и социални институции като Старческия дом на Кенана ще бъдат добавени към Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Хасково, стана ясно на заключиелната пресконференция днес.

ПресконференцияПроектът, по който бе изработена плана е на стойност 498 480 лв. Той обхваща три зони. В първата, с преобладаващ социален характер, влизат кварталите: „Бадема“, „Кенана“, „Куба“, „Орфей“, „Орфей 3“, „Възраждане“, „Република“ и „Изгрев“. Във втората попадат зони с висока обществена значимост като централна градска част, терените на болниците и бившите поделения. Третата зона е с потенциал за икономическо развитие и обхваща Източно индустриална зона.

На база на изготвения план, в следващия програмен период – 2014-2020 година, ще могат да се финансират проекти за: реконструкция и саниране на жилища, детски градини, училища, читалища и спортни зали, преустройство на детски площадки, благоустрояване на междублокови пространства, рехабилитация на улици и тротоари, както и на подземна инфраструктура, предвижда се и изграждането на технопарк.

На брифинга стана ясно още, че община Хасково е една от първите в страната с одобрен от Регионалното министерство Интегриран план.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button