Регион

Унищожиха стотици фалшиви дрехи, обувки и аксесоари за мобилни телефони

УнищожаванетоСпортни облекла, обувки и аксесоари за мобилни телефони, имитиращи известни марки, бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград.

С машина бяха нарязани над 2000 детски тениски, брандирани с емблемата на популярен футболен клуб, над 1000 спортни облекла и близо 180 чифта маратонки.

Под контрола на митническите служители бяха унищожени и над 1200 аксесоари за мобилни телефони.

Стоките са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни-членки на Европейския съюз.

Фалшификатите са задържани от митническите инспектори на „Капитан Андреево“ при общо 24 опита да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

От началото на годината до момента на Митнически пункт „Капитан Андреево“ са задържани общо 211 450 броя стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост. В сравнение с миналата година, броят на задържаните през 2013 г. стоки е двойно по-голям.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button