Хасково

Екоинспекцията връчи 10 грамоти „Приятел на природата“

ГрамотиРИОСВ-Хасково връчи 10 грамоти „Приятел на природата“ за принос в опазването на околната среда през 2013 г.

Регионалната екоинспекция отличи хасковските училища СОУ „Васил Левски“, ПМГ „Боян Петканчин“, СОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Любен Каравелов“, спортното училище „Стефан Караджа“, Обединени ученически общежития. Награди получиха и димитровградските ПМГ „Иван Вазов“ и ОУ „Пенчо Славейков“, както и фотоклуба към ОДК-Кърджали. Отличията им бяха връчени за проведени екоинициативи и за активно участие в организирани от МОСВ и РИОСВ-Хасково кампании, конкурси и изложби през годината. Приз получи и община Димитровград заради реализираните проекти с екологична насоченост в полза на своите малки и големи граждани и редовното общоградско отбелязване на Европейския ден без автомобили – 22 септември.

ГрамотиОсвен грамоти отличените получиха предметни награди и новите информационно-образователни материали за 2014 г. Наградите връчи Мариана Чомпалова, експерт „Връзки с обществеността“ в РИОСВ-Хасково.

На срещата бяха поканени представители от училища и екоклубове, редовно участвали в организираните от Регионалната екоинспекция инициативи. Целта бе да се сподели опит при реализираните през годината кампании и обмяна на идеи за идната година по отношение на екологичното образование на подрастващите.

От екоинспекцията се похвалиха и със спечелен проект по Оперативна програма „Околна среда“ за опазването на 5 защитени територии. Сред целите е развитие на туризма, включена е и образователна част. През май или юни 2014 г. от РИОСВ ще поканят най-изявените ученици да разгледат защитените територии.

Грамоти   Грамоти
 Грамоти  Грамоти
 Грамоти  Грамоти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button