Регион

Свиленградчанин брои за пакет обикновени вафли 4500 лева

Вафли4500 лева плати 66-годишен свиленградчанин за колет с обикновени вафли, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково. Мъжът станал жертва на телефонна измама.

Вчера на домашния телефон на свиленградчанина позвънил мъж, представящ се за негов приятел и го помолил да получи колет от куриерска служба срещу сумата от 8500 лева. В противен случай пратката щяла да бъде върнат на митницата.

Потърпевшият свиленградчанин обяснил „приятеля“ си, че може да плати само 4500 лева – толкова били спестяванията му. След като изтеглил всичките си пари от сметката си в банката, ги предал на мъж на възраст около 50 години като в замяна получил колета. Когато пострадалият  отворил пакета, намерил вътре обикновени вафли. Тогава разбрал, че е измамен и сигнализирал органите на реда.

Във връзка със зачестилите измами, от ОДМВР – Хасково умоляват гражданите да не се доверяват на подобни телефонни обаждания преди да се убедят в самоличността на „познатите“ си. Да не предприемат разплащания чрез трети лица преди да се посъветват с полицейския си инспектор. При всяко съмнително обаждане за искани суми да позвънят на тел.112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button