Регион

Пиле коледар спечели на „Коледна трапеза“ с 80 ястия

ПразникПиле коледар, сготвено от ученички от димитровградската Професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Асен Златаров“, спечели при местните ястия на кулинарния конкурс „Коледна трапеза“.

В традиционната надпревара, организирана от община Димитровград се включиха 60 кулинари от града и селата, които приготвиха 80 ястия. Сред тях бяха типични за Коледната трапеза баници, пити, сарми, пайове и сладки. За поредна година сред най-вкусните ястия бяха шашлъците на кмета на село Добрич Марин Маринов, който направи и вкусен кълцан Коледен кебап. Ако имаше награда на публиката тя със сигурност щеше да бъде за Добрич.

ПразникЯстията бяха оценявани от двама професионални готвачи. Призове получиха още Коледната елха с шоколад на дамите от с. Брод, длъгневският боб в гърне и домашната масленица със сирене на димитровградския хлебозавод.

В съседство до шатрите от кулинарния конкурс бяха отворили четирите дървени работилнички. Там се проведе благотворителна изложба-базар на сурвачки, изработени от децата на общината. Събраните средства ще бъдат дарени на Даниел Христозов и Михаела Карталова от ОУ „Пенчо Славейков“, които са болни от диабет и се нуждаят от инсулинови ленти.

Сутринта в кметството пък бяха наградени отличените в конкурса за коледна украса по училища и детски градини „Магията на Коледа“.

Празник  Празник 
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button